dimarts, 1 de setembre del 2009

El C.E.V. al sostre de Catalunya

Sortim gairebé a les 4 de la tarda cap a Àreu. Passem per la collada de Toses i la Cerdanya, el port del Cantó i arribem a Àreu a les 8 passades. Pel camí trobem pluja i Sol i esperem que demà faci Sol doncs hem de pujar i baixar de la Pica. A Àreu ens trobem amb en Fil i la Jessica, de Vidreres, que ens tornant de les seves vacances, ens acompanyaran a l’expedició. Muntem el camp base i comencem a preparar el pícnic de demà. Curiosament, tot i tenir una gran varietat d’embotits tots acaben siguent de Xoriço i Salsitxon. Arriben en Chus i la Marta que venen de la Foradada i sopem i tots a dormir.
A les 5 ens desperta un grup que agafen un taxi per pujar, encara ens queden 20 minuts de dormir!. Ens aixequem, esmorzem i sortim pista amunt cap al pont de la Molinassa.
Comencem a caminar a les 7 i nomes de sortir el gos d’en Chus i la Marta s’escapa i el perdem de vista. Decidim abandonar el gos i continuar i esperar que torni tot sol i ens esperi. La pujada comença dura, però la gent està animada. Després de la primera hora ens dividim en dos grups. L'Aina, la Marta i la Vane faran la ruta dels estanys i la resta intentarem pujar i baixar a la Pica. La pujada cada cop costa més, especialment a l'arribar a la tartera. Aquí es comencen a marcar les distàncies i a notar-se el cansament. Passem el coll de Sotllo i girem cap a la cara nord. Finalment acabem l’ascensió fins a arribar als 3143 metre entre les 12:45 i les 13:15. EN aquest moment el grup dels estanys, deixen de fer la sargantana parant el Sol i comencen a baixar. La resta comencem també a baixar després de fer les fotos de rigor. A la baixada ens trobem a la Noèlia, un pobra noia que els companys l’havien deixat més tirada que una espardenya i després d’una dosi de glucosa sembla que es refà una mica. La baixada es fa dura doncs la gent no s’esperava que fos tan llarga. Alguns peus masegats i el cansament s’arreglen amb una migdiada i un mossec, uns a l’Estany d'Estats i els altres a l’Estany de Sotllo. Ens retrobem i decidim que uns baixaran més ràpid per no perdre temps i trobar el gos d’en Chus. Resulta, però que el grup dels estanys ja l’han trobat i un cop ens ho comuniquen afluixem el ritme. Finalment arribem tots al cotxe després d'11 hores d’excursió. Recollim algun cep i baixem al càmping. Preparem un barbacoa i sopem amb molta il·lusió, però un cansament que no ens permet res mes que brindar, fer postres i dues rondes de password i tots a dormir. En Fil i la Jessi decideixen marxar ja que porten molts dies fora de casa.
El diumenge ens aixequem tard, desmuntem el camp base, una banyada a la piscina i cap a Tor falta gent. Estem desanimats perquè el paio del càmping ens diu que el camí està molt malament però com que tenim taula reservada a Ca la Pili de Tor fem via. Després de fer una volta al poble dinem Fricandó, Conill amb bolets, Llom amb poma i Palpissos amb ceps. Preguntem pel camí i decidim tirar cap a Andorra pel port de Cabús. Arribem sense massa problemes i alguns ceps més.
A Andorra ens parem a fer un cafè i sense adonar-nos ens posem al bar de l'Hotel Plaza. Tot i el luxe, el preu és acceptable. Fem benzina, ens acomiadem d’en Chus i la Marta i tornem cap a casa on arribem passades les vuit del vespre.
Participants: Aina, Chus, Marta, Albert, Pepe, Moisés, Fil, Jessica, Ribas, Vane i Esteve

PD: Us adjunto els enllaços per veure el reportatge de Tor:
Part 1
Part 2
Part 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada