diumenge, 29 de març del 2009

Pujada a les Salines

Sortim aviat i just deixa de ploure en arribar a la Plaça Nova. Amb algun retirat de bon dematí, i la incorporació d'última hora arranquem cap a Maçanet de Cabrenys amb poques ganes i un dia lleig. Ja abans d'arribar la tramuntana es fa notar a la carretera. Aparquem al poble i sense massa ganes de caminar, doncs fa molt fred, sortim muntanya amunt.  Comencen els problemes ben aviat perquè el camí està mal marcat i anem provant. Fem camí muntanya amunt fins que finalment ens situem i ens adonem de l'error: estem pujant per la pista forestal que puja a les Salines. Ja sobre el mapa fem un càlcul ràpid i decidim que: uns pujaran al cotxe d'en Jordi Ribes quan aquest ens trobi (En Ribas i la Violeta pugen més tard per culpa d'una lasió de genoll). Altres dos baixen a buscar un altre cotxe i pujar cap a les Salines i recollir els que quedin pel camí. Mentrestant la resta continuen caminant. 
Fa vent i comencem a trobar-nos amb la neu que ha estat caient tota la nit. Els arbres canten i grinyolen per culpa del vent. El paisatge i el soroll impressionant. Finalment el Grup de 4 que quedava caminant (3 ja havien pujant al cotxe d'en Ribas) son atrapats per el cotxe escombra 1 km abans del santuari i acaben d'arribar a peu. Ens entaulem a les 12 (1 hora més tard del previst) i estem menjant fins cap a les dues passades. L'esmorzar? botifarra, mongetes, amanida, torrades, pa vi, graciosa, grana, mousse de xocolata, garnatxa i musica!. Ens apropiem d'una guitarra i comença una ronda de cançoner amb una bona estona de musica i cant acompanyats per uns bongos i una ampolla d'anís. Finalment sortim de l'esmorzar i acabem de pujar en un pis pas (1 hora) fins al puig de les Salines, amb la neu que ens arriba als genolls. Baixem en cotxe fins a baix, cerveseta al casino i tots cap a casa pensant en la propera.
Participants: Tesco, Marta, Pepe, Lluís, Montse, Àlbert, Ribas, Violeta, Àngel, Vane i Esteve

1 comentari:

  1. Molt bé la sortida!!
    L'eslogan del centre hauria de ser;:

    Centre Excursionista Vilobí Vs Fenòmens Naturals

    Quin serà el pròxim desafiament? La neu fins els genolls, la tramuntana a 120km/h, i la puja ja ha quedat més que superat!! JAJAJAJA

    a les samarretes hi hem de posar DESAFIAMENT NATURAL.

    ResponElimina